Beweegdiploma

In de leeftijdsperiode van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Daarnaast is bewegen voor jonge kinderen ook van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.
G.T.V.-Emmen vindt het belangrijk om hierop in te spelen en biedt daarom de mogelijkheid aan jonge kinderen om het beweegdiploma te halen.

Het behalen van een beweegdiploma is belangrijk voor de motorische, de sociale en de cognitieve ontwikkeling van kinderen. In de les is de aandacht gericht op het psychologische (voorbereiden, leren, presteren), het fysiologische (draaien, voortbewegen en hanteren van materiaal met handen en voeten), het anatomische (activiteiten met de armen) en het sociale aspect (individueel of samen).

G.T.V.-Emmen heeft van de KNGU het keurmerk gekregen voor het beweegdiploma. Dat is een officieel keurmerk erkend door de KNGU. De KNGU ziet toe op het gebruik van het juiste lesmateriaal, kwaliteit van technisch kader en regelmatige frequentie van de lessen.

Het beweegprogramma Gymkids is de basis voor het beweegdiploma. Om het beweegdiploma in 10 tot 20 lessen te kunnen behalen zijn er vanuit Gymkids lessen geselecteerd op vaardigheden die gevraagd worden bij de uitgangspunten van het beweegdiploma. Maar zoals bij het zwemdiploma, zal het ene kind het beweegdiploma sneller behalen dan het andere. De leiding zal in de les moeten differentiëren.

De lessen waar het beweegdiploma gehaald kan worden zijn:

Maandag Rietlanden Sportzalen zaal C  
09.00-09.45 uur Ouder en kind Edith
     
Dinsdag Gymzaal Rolderbrink  
15.30-16.30 uur Gym/turnen groep 1-2 Edith
     
Woensdag Gymzaal Rolderbrink  
09.30-10.15 uur Ouder en kind vanaf 2,5 jaar Edith
     
Vrijdag Rietlanden Sportzalen zaal A  
15.30-16.15 uur Gym/turnen peuters + groep 1 Simone
16.15-17.15 uur Gym/turnen groep 2-3 Simone

De contributiebedragen staan elders op de pagina.
Welkom op de site van Sport Club Emmen!

Op deze site vindt je veel informatie over onze vereniging.

Nieuw bij Sport Club Emmen?
Je mag altijd 3 lessen gratis meedoen!!
Meld je hier aan voor je proeflessen!

Bezoek ook Sport Club Emmen op Facebook.

Voor vragen mail ons:
info@gtv-emmen.nl